Volgende stap in mijn loopbaanWat wordt mijn volgende stap. Loop je al een tijdje rond met het gevoel dat je een stap wil maken? Binnen of buiten je huidige organisatie?

Een loopbaanonderzoek kan je helpen deze vraag te beantwoorden.

Aan welke vragen kun je denken bij loopbaanonderzoek?

•  Mijn huidige baan geeft geen uitdaging, wat kan een volgende stap zijn?
•  Ik wil met plezier werken, hoe vind ik ‘de vonk’ terug?
•  Ik loop in mijn huidige functie vaak tegen hetzelfde aan, hoe kan ik dit doorbreken?
•  Hoe vind ik een betere balans tussen werk en privé?
•  Hoe pak ik de barrières aan die mijn carrière in de weg staan?

Wil je antwoord krijgen op bovenstaande vragen dan is loopbaancoaching voor jou bestemd. Het loopbaantraject bestaat uit zes tot acht individuele gesprekken waarin je op zoek gaat naar je meest passende loopbaanperspectief.

Het koersonderzoek, een persoonlijk loopbaanadvies

Als basis bij loopbaancoaching hanteer ik het Koersonderzoek (ontwikkeld door Adriaan Hoogendijk). Het Koersonderzoek biedt een transparante structuur voor zelfonderzoek naar de juiste koers in je verdere loopbaan. We besteden aandacht aan je levensloop, jouw persoonlijke voorwaarden voor zingeving en vitaliteit, je bronnen van inspiratie, jouw kwaliteiten en valkuilen. Aan de hand van oefeningen en opdrachten werk je in onze gesprekken aan je persoonlijke en professionele loopbaanvragen. De opdrachten zijn intensief en soms ook confronterend, maar zetten je aan het denken en helpen je bij het maken van keuzes in je loopbaan en leven. Binnen zes tot acht coachgesprekken bereik je je doelen en zet je de stappen om deze te bereiken.

We starten het loopbaanonderzoek altijd met een gratis oriëntatiegesprek omdat ik het belangrijk vind je persoonlijk te ontmoeten en jouw coachingsvraag en verwachtingen uit te diepen. Ieder loopbaanonderzoek is tenslotte maatwerk waarbij jouw wensen als uitgangspunt dienen. Daarbij zijn een persoonlijke klik en wederzijds vertrouwen een belangrijke voorwaarden voor resultaat.

Resultaat

Je krijgt inzicht in persoonlijke kwaliteiten, talenten en passies en weet in welke functie je het best tot je recht komt. Na afloop van het loopbaanonderzoek heb je inzicht in je meest passende loopbaanperspectief.