Volgende stap in mijn loopbaanOutplacement coaching in Nijmegen en Arnhem

Soms is het onvermijdelijk dat de wegen van de organisatie en een medewerker zich van elkaar scheiden. Dit kan het gevolg zijn van een reorganisatie, een bedrijfssluiting, een fusie, een arbeidsconflict of onvoldoende functionerende medewerker(s). Met outplacement coaching biedt De Terp in de regio Nijmegen – Arnhem de professionele begeleiding aan werknemers die zijn of haar baan verliest of noodgedwongen op zoek moet naar een nieuwe werkomgeving.

Het verlies van een baan is over het algemeen een ingrijpende gebeurtenis waarbij het belangrijk is dat uw werknemer goede hulp krijgt aangeboden. Het vraagt tijd en aandacht om het verlies van een baan te verwerken voordat hij of zij toe is aan een volgende stap. In het outplacementtraject nemen we hier voldoende tijd en ruimte voor. Het traject is er op gericht om de werknemer zelf de energie en het vertrouwen terug te laten vinden met als doel een nieuwe weg in te slaan. Outplacement biedt ook nieuwe mogelijkheden; een carrière switch, een nieuwe start bij een werkgever of wellicht een zelfstandig ondernemerschap.

Onderdelen van Outplacement Coaching

De volgende onderdelen komen daarbij aan bod:

  • Opvang en ondersteuning om het trauma van ontslag te verwerken.
  • Opmaken van een professionele balans;  ‘wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?’
  • Verkennen van de arbeidsmarkt met behulp van een Arbeidsmarktscan
  • Opstellen Plan van aanpak
  • Profileren op de arbeidsmarkt d.m.v. netwerken, sociale media
  • Solliciteren, schrijven/aanpassen van cv en sollicitatiebrief, voorbereiden en evalueren van sollicitatiegesprekken
  • Ondersteuning tijdens het zoeken naar een nieuwe baan
  • Advies bij het onderhandelen van een nieuw contract

Voor De Terp is een outplacementtraject pas geslaagd als de cliënt tevreden is, zijn/haar doelen heeft bereikt en doet waar hij (of zij) goed in is. Daarom blijft de Terp haar cliënten begeleiden tot zij het beoogde doel hebben bereikt.

Begeleiding van outplacement in de regio Nijmegen Arnhem

De Terp Loopbaancoaching heeft veel kennis van de arbeidsmarkt in de wijde omgeving van Nijmegen en Arnhem. Zo hebben wij cliënten begeleid in Wageningen, Ede, Oosterbeek, Rheden, Oss, Boxmeer, Kranenburg, Ooij, Groesbeek, Millingen aan de Rijn, Lent, Elst, Bemmel en natuurlijk uit Nijmegen en Arnhem zelf.

Startmogelijkheden

In de meeste gevallen kan er direct worden gestart. Neem contact op met Mariëtte om de mogelijkheden te bespreken.