Mariette Hermens Loopbaan coach NijmegenKlanten aan het woord over loopbaancoaching

Resultaten zijn voor mij belangrijk. Ik ben trots op wat mijn cliënten bereikt hebben. Met loopbaancoaching investeer je in jezelf en daar moet je met een goed gevoel op terugkijken. Daarom deel ik graag onderstaande reviews.

Cliënten vertellen hun ervaringen

NN
“Na een heftige tijd van ernstige ziekte en mijn relatie die op het spel stond door nare omstandigheden, zat ik heel slecht in mijn vel, veel stress en wist ik voor het eerst in mijn leven even niet meer hoe ik dit alles moest verwerken. Via via bij Mariette terecht gekomen, die mij aanbood EMDR toe te passen, in eerste instantie was ik daar nog wat huiverig voor, maar na de eerste sessie kreeg ik innerlijk weer veel meer rust, dit was voor mij genoeg stimulans om er mee door te gaan. Nu een week later na de derde sessie durf ik te zeggen dat ik me weer sterk voel, het gevoel dat ik, wat er ook gebeurd, de wereld weer aan kan en zie ik de toekomst weer positief tegemoet, zou bijna zeggen dat Mariette met EMDR wonderen verricht. Dankjewel!!!”

Pietie
“Het coachingstraject bij Mariette is een verrijking voor mijn leven! Het traject ben ik gestart, omdat ik een antwoord wilde vinden op een zakelijke vraag. Het werd een persoonlijke reis met pieken en dalen. Onderweg hielp Mariette door toepassing van verschillende technieken, mijn gevoel en wensen de ruimte te geven. Het resultaat is een nieuwe basis in mijn leven. Zij biedt mij inzicht, ruimte en kracht op persoonlijk – als zakelijk vlak. Subtiel, zonder druk, met tijd en kennis helpt Mariette je pad te vinden. De antwoorden komen dan vanzelf. Ik raad het iedereen aan!”

NN
“Het gaat goed met mij. Ik ben rustig gaan reïntegreren en werk momenteel bijna volledig.  wordt nu rekening gehouden met mijn mogelijkheden, een positieve verandering. Dat geeft mij energie. Ik geef weer les. Dat gaat heel goed. Iedereen is tevreden. Ik ben weer vol zelfvertrouwen (is wellicht gegroeid). Jouw coaching heeft me bij dit proces geholpen. Het heeft mij gesteund en een goede richting gegeven. Nogmaals dank daarvoor! Ik ben blij dat ik bij mezelf ben gebleven. Op de manier zoals het nu gaat hoop ik binnen mijn werkomgeving nog meerdere jaren mijn bijdrage te kunnen leveren. Ik ga weer blij en positief naar mijn werk. Zoals jij al aangaf: een soort APK in de vorm van coaching zou iedereen moeten kunnen krijgen. Zeker bij grote veranderingen in de organisatie of privé.”

Claudia
“Het loopbaantraject met Mariëtte heb ik als zeer waardevol ervaren. Ik kwam niet met een concreet doel, maar het heeft me veel gebracht. Mariëtte wist de juiste snaren te raken en dat heeft bij mij tot mooie, nieuwe inzichten geleid.
Ik ben er nog niet, maar het traject heeft mij meer zelfvertrouwen en een nieuwe richting gegeven. Tijdens de ontspannen en prettige gesprekken – al dan niet wandelend – heb ik me echt gehoord gevoeld en kwam ik telkens met een positief gevoel bij Mariëtte vandaan.

Dankjewel! Mariëtte”

Esther
“Na het eerste kennismakingsgesprek voelde het meteen goed en was de keuze al gemaakt. Mariëtte is een rustig, luisterend, zeer sociaal, positief ingesteld en bovenal zeer kundig persoon. Veel meer dan een loopbaancoach! Dankzij Mariëtte heb ik inzichten gekregen waardoor ik heb mogen ervaren waar ik in mijn werk, maar ook als persoon, blij van wordt en energie van krijg. Ik heb geleerd balans te vinden, meer te vertrouwen op mijn gevoel en zelf weer plaats te mogen nemen ”achter het stuur”. Als persoon ben gegroeid en ik blijf mezelf doorontwikkelen. Daardoor kijk ik met een prettig gevoel terug op deze periode en kom zeker nog een keer terug. Het is belangrijk te investeren in jezelf en in jouw loopbaan, iedereen zou dit jaarlijks moeten doen!”

Henk
“Dankzij Mariëtte is het me gelukt om met veel meer (werk) plezier mijn huidige baan uit te voeren. Ik voel me veel meer uitgebalanceerd dan aan het begin van het traject. En ik besef me wat belangrijke zaken in het leven zijn en wat minder belangrijk is. En daar naar leven, en je dus niet te druk maken!”

Ingeborg
“Ik ben zo enorm blij om deze stap te hebben kunnen nemen. Ik kan iedereen aanbevelen om een traject bij jou aan te gaan. Je komt eruit als een heel ander mens, wat naar mijn mening veel meer mensen moeten gaan ervaren.”

Robert
“Na 2 sessies vroeg ik Mariëtte: “Wanneer gaan we naar banen of beroepen kijken?” Zij gaf aan dat eerst alles goed op een rij moest staan voordat je vervolgstappen kunt zetten.
Daar had ze helemaal gelijk in achteraf. Ik had aardig wat “achterstallig onderhoud” dat eerst aangepakt moest worden.
Stap voor stap gingen we verder in het proces en voor ik het wist had ik een sollicitatie de deur uit gedaan en 2 weken later was ik aangenomen bij een bedrijf waar ik nu helemaal op mijn plek zit.
Ik gun iedereen een traject bij Mariëtte, want iedereen heeft wel een moment in zijn werkzame leven waarop je moet kijken of je nog wel op juiste spoor zit..”

Inge
“Slechts een paar gesprekken met Mariëtte waren voor mij al voldoende om het inzicht te krijgen waar ik zo naar verlangde. Mariëtte is in staat om op een prettige, ongedwongen manier en door het stellen van de juiste vragen snel tot de kern te komen. Ze heeft gekozen om de werkmethode opstelling in te zetten. Al snel werden mijn vragen en twijfels inzichtelijk en kon ik er zelf weer mee verder. Een schot in de roos! Dankjewel Mariëtte voor je gastvrijheid en professionaliteit. Ik voelde me erg prettig, serieus genomen en op mijn gemak bij je.”

Marie-Anne
“Mariette heeft mij inzicht gegeven in mijn eigen drijfveren en valkuilen. Dit zorgt ervoor dat ik beter uitgerust ben om de volgende stap in mijn loopbaan te maken. Daarbij waren de gesprekken erg prettig! Open en vertrouwd, en zeer flexibel om af te stemmen naar een specifieke behoefte.”

Jeske
“Mariette heeft mij met geduld en rust laten ervaren dat ik in staat ben zelf veranderingen in mijn leven aan te brengen. Ze kon voor mij de dingen heel goed relativeren waardoor iets wat in eerste instantie voor mij enorm was, tot overzichtelijke deelstappen werd teruggebracht. Het proces naar het vinden van een nieuwe baan heeft ze fantastisch begeleid. Ik kan het iedereen aanraden om jezelf en je werk eens op deze manier onder de loep te nemen.”

Monique
“De coaching van Mariette is heel persoonlijk, voor mij precies op het juiste moment; na een hele drukke tijd. De gesprekken hebben mij praktische handvatten gegeven, maar nog veel belangrijker hebben de gesprekken mij inzicht gegeven in mezelf, ik heb mezelf beter leren kennen. Ik voel me gestimuleerd om op eigen kracht weer stappen te zetten; ik heb inzicht gekregen  in mijn huidige situatie en in de toekomst die voor me ligt.

Mariette is een fijne gesprekspartner!”

Roos
“Een hele fijne gesprekspartner die de tijd.voor je neemt. Ze weet op een natuurlijke manier je in je ” kracht te zetten.”

Tsan
“Mariette is heel flexibel. Ondanks dat ze mij niet gelijk kon helpen, heeft ze mij enorm geholpen door mij door te verwijzen naar de juiste persoon: een jobcoach van de gemeente. Dankzij haar bemiddeling had ik de volgende dag al een afspraak. Nu word ik goed op weg geholpen bij het vinden en het behouden van een baan. Ik ben je nogmaals erg dankbaar!”

Eva
“Na al een tijd met veel twijfels rondgelopen te hebben (wie ben ik, wat wil ik, wil ik dit werk mijn hele leven blijven doen, enz.) nu eindelijk de stap gezet om naar een loopbaancoach te gaan. Via mijn werkgever kwam ik terecht bij Mariëtte. Ik stapte er blanco in en was benieuwd wat het me zou brengen. Ik zat in een cirkeltje en vond het moeilijk om deze te doorbreken. Door de gesprekken die ik met Mariëtte heb gehad en de opdrachten die ik heb gemaakt zijn er heel wat onzekerheden van me afgevallen. Soms was het moeilijk, maar vaak verhelderend. Het heeft er voor gezorgd dat ik met meer zelftrouwen, zelfkennis, passie, vuur enz. verder kan en wie weet wat er allemaal nog voor moois op mijn pad komt. ”

Marja
“Door hoge werkdruk en problemen op de werkvloer was ik in een Burn Out terecht gekomen. Ik was depressief en mijzelf kwijt. In de gesprekken met Mariëtte werd duidelijk dat ik nog het een en ander vanuit het verleden met mij meedroeg. Ik was boos, opstandig en verdrietig tegelijk. Mariëtte hield mij een spiegel voor en liet mij zelf mijn positieve krachten (her)ontdekken. Ik heb (letterlijk!) de strijdbijl begraven en de regie over mijn leven weer in eigen hand genomen. Met hulp van Mariëtte heb ik mijn zelfvertrouwen én het vertrouwen in de toekomst teruggevonden. Ik heb leren loslaten en relativeren. Kortom: het tijdperk ‘leuk’ is voor mij begonnen en ik heb er zin in!

Bedankt Mariëtte.

Ruben

“Ik heb Mariëtte ervaren als een open-minded en vriendelijke loopbaancoach met scherpe, passende feedback die mij nieuwe ideeën en inspiratie gaven. Tijdens de gesprekken ben zeer goed geholpen geweest door haar tips en handvatten. Het huiswerk was afwisselend praktisch, ontspannend en gaf stof tot nadenken. Mariëtte is een coach die goed aanvoelt welk onderdeel aandacht nodig heeft om daar vervolgens op een prettige manier mee aan de slag te gaan!

Juliette
“Eén van de eerste dingen die Mariëtte zei tijdens het intake gesprek was dat als je TERP andersom leest, er PRET staat. Ik kon me dat toen niet voorstellen, ik kwam met verdrietige tranen binnen. Nu ik het traject min of meer heb afgerond, kijk ik er met een heel PRETtig gevoel op terug. Tijdens de gesprekken met Mariëtte zijn er heel veel dingen ter sprake gekomen. Van werkgerelateerde tot zeer persoonlijke onderwerpen. Door de gesprekken met haar is mijn manier van denken over werken veel beter in balans gekomen. Jachtig nadenken over een nieuwe baan… Je schuldig voelen omdat je niet werkt… Een zinkend zelfvertrouwen… Er kwam rust om na te denken… tijd voor nieuwe dingen… En daarmee weer zelfvertrouwen! Ik heb me bij Mariette meteen op mijn gemak gevoeld waardoor ik dat kon vertellen wat ik wilde zeggen. Ze oordeelt niet en laat je in je eigen waarde zodat je jezelf weer voelt groeien. En dat gevoel geeft een heel ander soort tranen.

Willy
“Op zoek naar een nieuwe baan en ontdekken waar je echte passie ligt, dat doe je niet alleen maar met een loopbaancoach.
Bij Mariëtte ben ik mezelf bewust geworden van het feit dat er veel achterstallig onderhoud was. Ik kreeg het verzoek mezelf de volgende vragen stellen: wie ben ik, waar kom ik vandaan, waar sta ik nu, en wat wil ik bereiken? Door mijn antwoorden en mijn energie te koppelen aan de professionele input van Mariëtte hebben we de koers bepaald.

In duidelijke stappen heb ik samen met Mariëtte, hard maar vooral ook plezierig, gewerkt aan mijn toekomst. Dit heeft erin geresulteerd dat ik mezelf ervan bewust ben geworden waar mijn huidige capaciteiten, mijn grenzen en mijn ontwikkelpunten liggen. Ook kan ik mezelf succesvol presenteren.
Binnen 5 maanden heb ik met behulp van Mariëtte mijn achterstallig onderhoud bijgewerkt met als klap op de vuurpijl een ontzettende leuke nieuwe baan. Hoe concreet kunnen de resultaten van loopbaancoaching zijn?

Yvonne
“Onlangs heb ik hulp gehad van Mariëtte in de voorbereiding op een selectie dag tijdens een sollicitatieprocedure. Ik was dus op zoek naar praktische en resultaat gerichte loopbaancoaching. Ze heeft mij enorm geholpen met praktische adviezen. Door als het ware een spiegel voor te houden, zorgt zij ervoor dat je beter inzicht krijgt in hoe je overkomt. Ze weet je op inspirerende wijze te motiveren en zorgt voor positieve energie. Mariëtte is heel toegankelijk, je kunt volledig jezelf zijn en haar adviezen zijn eerlijk en opbouwend. Enorm bedankt Mariëtte, ik heb er veel aan gehad!

Melanie
“Mariëtte is een heel plezierige gesprekspartner. Ik keek uit naar onze gesprekken, kreeg er veel energie van en kwam altijd weer enthousiast naar buiten. Mariëtte luistert goed, heeft goed door wat er speelt en legt daar feilloos de vinger op. Door haar vragen en opdrachten kwam ik erachter wat er voor mij echt toe doet, waar ik energie van krijg. Als ik ergens in vast liep, wist ze me weer een stap verder te brengen en me zo op koers te houden. En nu het traject afgerond is, heb ik een concreet plan waar ik mee verder kan. Ze heeft ervoor gezorgd dat het vuurtje weer bij me is aangestoken en nu is het aan mij om het brandend te houden!

Carla
Soms blijkt de kleinste stap in de juiste richting uiteindelijk de grootste stap van je leven te zijn!”
“In de vijf maanden dat ik samen met Mariëtte het proces heb mogen doorlopen, durf ik te stellen dat het me heel wat positieve inzichten heeft gebracht. Ik ben veel te weten gekomen over mezelf, mijn keuzes in het verleden, wat mijn sterke & minder sterke eigenschappen zijn, hoe ik op een andere manier zaken kan benaderen, hoe ik mijn hoofd leeg kan maken, hoe ik zaken los kan laten, én wat ik zoek in een baan. Ik heb de rust in mezelf weer gevonden en mijn zelfvertrouwen heeft een “boost” gekregen. Ik ga nu met een totaal andere motivatie op zoek naar een leuke baan die bij mij past. Ik kan iedereen aanraden om op deze ‘ontdekkingsreis’ te gaan, en er achter te komen waar je krachten liggen. Er kunnen verrassende dingen uit voort komen!

Betsie
Mariëtte heeft mij het volgende laten inzien: ‘Doen is de beste manier van denken!’ Op een betrouwbare, haast liefdevolle manier is er naar mij geluisterd en heeft Mariette mij weer op koers gezet. Mariëtte dankjewel, voor de nieuwe inzichten.

Tom
Ik ben heel blij dat ik dit traject gevolgd heb. Mariëtte heeft mij laten inzien dat ik veel meer in mijn mars heb dan dat ik zelf dacht. Ik heb hierdoor meer zelfvertrouwen gekregen en kan beter mijn grenzen aangeven. Ook ben ik mij nu meer bewust van belemmerende gedachten en kan ze (steeds vaker) zelf herkennen. Hierdoor kan ik ze ook eerder uitschakelen. Ook ben ik tijdens dit traject er achter gekomen hoe anderen mij zien en wat mijn kwaliteiten volgens hen zijn. Dit maakt mij ook zekerder van mijzelf. Ik ben mij ook bewust geworden dat ik mijn eigen loopbaan in grote lijnen zelf kan, mag en moet regisseren. Hierdoor ben ik meer bezig met de dingen die ik leuk vind. Door nieuwe doelen te stellen ga ik nu ook weer met een positiever gevoel naar het werk. Ik heb het gevoel minder vast te zitten op mijn werkplek.”

Marja


Werk- was de passie kwijt
Eerst opruimen- herontdekken- vertrouwen krijgen- openstaan
ER KOMT EEN STIP AAN DE HORIZON
Ik zie hem- ben op weg
Bedankt Mariette.”

Marja

Ineke
“Ik verkeerde als het ware in een rouwproces toen ik mijn outplacementtraject startte . Van mijn eigenwaarde was weinig over. Ik heb Mariëtte ervaren als een zeer deskundige en gedreven vrouw. In onze gesprekken was ze soms confronterend maar altijd met gevoel en passie. Het traject dat ik samen met haar heb doorlopen is voor mij van zeer grote waarde geweest. Ik kijk weer vol vertrouwen naar het heden en de toekomst! De manier van coachen is voor mij doorslaggevend geweest voor het goede gevoel waarmee ik het outplacementtraject heb afgesloten. Haar wijze van doorvragen en haar verwachting om dat in goede (soms pijnlijke onderwerpen) bewoordingen te beantwoorden, heeft mij weer zoveel zelfvertrouwen gegeven. Ik ga met open vizier de uitdaging aan om een nieuwe weg in te slaan. De resultaten van Mariette’s loopbaancoaching staat voor mij als een paal boven water”

Anke
Fijn, dat ik bij jou in de begeleiding terecht ben gekomen, Mariëtte. Je gaf mij altijd het gevoel dat ik gewoon mezelf mocht zijn en je liet mij nog meer mezelf ontdekken en mijn kwaliteiten terugvinden. Met jouw adviezen, steun, tips en begeleiding kan ik verder in de toekomst. Ik zie weer uit naar een leuke baan en ga na de Master-SEN-opleiding de uitdaging aan om een eigen praktijk te starten voor huiswerkbegeleiding en remedial teaching. Dankjewel!”

Angelique
“Op het moment dat er bij mij veel op het spel stond, leerde ik Mariëtte kennen. Ik voelde mij een ‘toeschouwer’ van alles wat er om me heen gebeurde. Ik overwon mijn schroom, het verhelderde mijn kijk op mijzelf en mijn omgeving. De opdrachten en gesprekken hielpen mij tot de kern te komen, mijn kern. De ontdekking dat ik kwaliteiten heb, dat er enthousiasme in mij woont en dat ik er betekenis aan kan geven. Ik ben weer bij mijn eigen waarden gekomen en heb mijn missie in het leven geherformuleerd. Ik ben de stuurman, ik kies! Doen is voor mij de beste manier van denken.
Mariëtte, dankjewel voor alle vragen die je me stelde, voor het geduld, en de spiegel die je me voorhield. En inderdaad, de terugweg kon niet lang genoeg duren. Het beste moment om onze gesprekken te laten bezinken en de nieuwe inzichten hun werk te laten doen! De resultaten van loopbaancoaching hebben echt een korte- en een lange-termijn effect”

Machteld
“Ik heb voor Mariëtte gekozen omdat ik de inschatting had gemaakt dat ze goed zou aansluiten bij de verschillende fases die je doorloopt wanneer je je baan verliest. Wanneer je in de rouwfase zit heeft het naar mijn idee geen zin iemand aan te sporen tot solliciteren. Mijn eerste neiging om dat wel te doen, maakte plaats voor het besef: “zo lang ik nog niet moet solliciteren, kan ik zelf beslissen wat ik doe”. Later in het traject ontdekte ik dat het ontzettend veel meerwaarde heeft dat Mariëtte als recruiter heeft gewerkt, zij kon mij veel leren op het gebied van jobmarketing.”

Arthur
“Mijn ervaring met de loopbaancoaching van Mariëtte heeft veel deuren voor me geopend. Gedurende de sessies heeft ze me laten inzien waar mijn eigen prioriteiten liggen. Dit heeft mij goed geholpen om het roer de juiste richting in te krijgen.”

Gitta
“Mariëtte is een bevlogen loopbaancoach die mij meer uit mezelf liet halen dan ik vooraf had kunnen bedenken. Met haar liefde voor het vak, haar enthousiasme en haar positieve instelling zette ze mij flink aan het werk, waarbij regelmatig de bekende spiegel voorgehouden werd. De gesprekken vonden plaats in een positieve sfeer met veel respect voor mij als persoon, al bleef het wennen dat het hele traject over mij ging.
Haar gevleugelde uitdrukkingen als ‘het hoeft niet groots en meeslepend’ en ‘je hoeft het niet alleen te doen’ staan in mijn geheugen gegrift.
De resultaten van loopbaancoaching zijn overduidelijk, dankzij Mariëtte heb ik meer zelfkennis gekregen en heb ik geleerd dat mijn mening en ikzelf er toe doen. Inmiddels heb ik diverse acties in gang gezet daar waar ik verandering wens, hoe spannend ik dat soms ook vind!” 

Monique
“Ik heb mijn coachtraject bij Mariëtte als zeer positief en waardevol ervaren. Mariëtte weet de juiste vragen te stellen waardoor jezelf tot inzicht komt en ook zelf de oplossingen bedenkt. Ik vind dat Mariëtte beschikt over een grote mate van mensenkennis. Ze heeft snel inzicht in wie ze voor zich heeft en kan snel de juiste aanpak daarbij vinden. Ze heeft een positief kritische benadering. Vanuit verschillende invalshoeken kwamen mijn valkuilen steeds scherper in zicht, kon ik ontwikkeldoelen stellen en kon ik de zelf gevonden oplossingen ook snel eigen maken. Ik ben nu regisseur van mijn eigen werkzaamheden, kan beter mijn grenzen stellen, laat verantwoordelijkheden waar ze horen en geniet van de resultaten die ik bereik.”

Telina
Het Koersonderzoek heeft me geholpen bij mij onbewuste aannames over mijn carrière perspectief te benoemen en onderzoeken. Daarbij heb ik ook de kans gekregen me weer te herinneren wat ook al weer mijn passie was. Mariëtte heeft mij hierbij doeltreffend, confronterend én ondersteunend begeleid. Heel fijn dat ik dit traject heb kunnen doen.”