deterp_loopbaancoachingAan welke vragen kun je denken bij loopbaanonderzoek?

•  Mijn medewerker loopt tegen bepaalde zaken aan, hoe kan hij die verbeteren?
•  Ik moet mijn medewerkers laten gaan, hoe vinden ze ander werk?
•  Hoe halen mijn medewerkers het beste uit zichzelf?
•  Hoe kunnen mijn medewerkers effectiever werken?

Loopbaancoaching

Met een heldere en gestructureerde aanpak geven we het loopbaanonderzoek succesvol vorm.

Uitgangspunten bij begeleiding van De Terp zijn de kracht en ervaring van de betrokkenen zelf. Door deze te mobiliseren en waar nodig aan te vullen, krijgen zij het gereedschap om hun eigen koers te varen die leidt tot concrete en meetbare veranderingen en resultaten.

Het loopbaantraject bestaat uit zes tot acht individuele gesprekken waarin de cliënt op zoek gaat naar het meest passende loopbaanperspectief.

 

Werkwijze

De Terp hanteert als basis bij loopbaancoaching het Koersonderzoek (ontwikkeld door Adriaan Hoogendijk). Het Koersonderzoek biedt een transparante structuur voor zelfonderzoek naar de juiste koers in iemands verdere loopbaan. We besteden aandacht aan levensloop, persoonlijke voorwaarden voor zingeving en vitaliteit, bronnen van inspiratie, kwaliteiten en valkuilen. Aan de hand van oefeningen en opdrachten werken we in onze gesprekken aan persoonlijke en professionele loopbaanvragen. De opdrachten zijn intensief en soms ook confronterend, maar zetten aan het denken en helpen bij het maken van keuzes in loopbaan en leven. Binnen zes tot acht coachgesprekken bereiken cliënten hun doelen en zetten ze de stappen om deze te bereiken.

Heb je interesse? Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.